Misyon-Vizyon
Misyon
Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünün temel misyonu; yiyecek ve içecek sektörünün ihtiyaçlarını karşılayabilecek potansiyelde, Türk ve Dünya mutfak kültürü konularında gerekli
donanıma sahip olan, doğru ve sağlıklı pişirme tekniklerini doğru reçeteler ile kullanabilen, gıda güvenliği ve hijyen kurallarını özümseyerek gıda üretim proseslerinde uygulayabilen; Gastronomi alanıyla ilgili yenilikleri
takip eden, ahlaki ve etik değerler ile akademik araştırma kültürüne sahip, nitelikli, başarılı, girişimci şefler ve profesyoneller yetiştirilmesini sağlamaktır.
Vizyon
Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünün temel vizyonu; uygulamalı ve teorik eğitim kombinasyonuyla yetiştirdiği nitelikli bireylerin sektör tarafından tercih edildiği, ulusal ve uluslararası boyuttaki gelişmeleri takip
eden, sektörle entegrasyonu olan, gerçekleştirdiği bilimsel faaliyetlerle adını duyurabilen, alanında öncü, saygın, tüm paydaşlarıyla ve üniversiteler ile işbirliği içerisinde olan bir disiplin
olmaktır.