Erasmus
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ERASMUS Program Koordinatörü: Dr. Öğr. Üyesi Birgül AYDIN
Erasmus+ Programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülmekte olan bir Avrupa Birliği programıdır. Avrupa Komisyonu değişimden
faydalanan bireylere katkı sağlamak amacıyla öğrencilere hibe vererek değişime maddi olarak da destek vermektedir. Türkiye’de bulunan ve Erasmus+ değişim programına dahil olan her üniversite bir sonraki akademik yıl için
seçtiği tüm aday Erasmus öğrencilerinin sayısına göre Ulusal Ajanstan hibe talep eder. Ulusal Ajans tüm Türk üniversitelerinden gelen hibe taleplerini değerlendirir ve Avrupa Komisyonuna aktarır. Erasmus+ Programına
başvuracak ön lisans/ lisans öğrencileri için genel not ortalaması 4’lük sistemde en az 2,20 olmalıdır. Lisansüstü öğrenciler içinse en az 2,50 olması gerekmektedir.
Gastronomi Bölümü için hazırlanan Erasmus+ Bilgilendirme Toplantısı:
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ İÇİN ERASMUS+ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI-20230407_120326-Toplantı Kaydı.mp4
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü için Erasmus + programından yararlanılabilecek Ülkeler/Üniversiteler
Üniversite / University | Ülke / Country | Lisans Kontenjanı / BA Quota | Yüksek Lisans Kontenjanı / MA Quota | İletişim / Contact | İnternet Sitesi / Web Site |
Instituto Politecnico da Guarda | Portekiz / Portugal | 2 | gmc@ipg.pt | www.ipg.pt |
Erasmus+ kapsamında anlaşmalı olduğumuz kurumların listesi için
tıklayınız.
Detaylı bilgi için Uluslararası İlişkiler ve Erasmus+ Ofisi ile
internationaloffice@dogus.edu.tr adresinden iletişime geçebilirsiniz.