stf-ust-bant
Tarih: 22 Ocak 2024

NTV Stüdyoları Dijital Oyun Tasarımı Bölümü Öğrencilerimizi Ağırladı

Doğuş Üniversitesi Dijital Oyun Tasarımı bölümü öğrencileri, dönem içinde gördükleri "Ses Tasarımı" dersi kapsamında Öğretim  Görevlisi Aynur Aslan O’Callaghan eşliğinde Maslak NTV Ses Stüdyoları'na bir eğitim gezisi düzenledi. Kapıda  insan kaynakları ekibinden; Cansu Taşdemir, Mine Çarıkçı, Ayşenur Sazigöl ve Kurumsal İletişim’den Konuk Koordinasyon Uzmanı Demet Özbay tarafından karşılanan ekip onlar için hazırlanan ikramların olduğu bilgilendirme toplantısının ardından NTV stüdyolarını gezmeye başladı. Seda Sayan çekim setinin ziyareti ile başlayan  gezi,  Zahide Yetiş çekim seti ile devam etti. Burada  Art Direktör (Dekor) Yurdaer Beş, 'Gerçek Zamanlı Yayın Birleştirme Sistemi Unreal Engine'de hiper gerçeklik oluşturma, birleştirme, sanal mekanlar stüdyolar yaratma ve bunları  tek merkezden kontrol edebilen sistemleri, gerçek zamanlı yerel 4K/UHD/SDI prodüksiyon tekniklerini anlatırken öğrencilere gelecekteki çalışma alanlarının çok geniş bir yelpazede olduğunu aktardı.

Ardından seslendirme stüdyolarına alınan öğrenciler Seslendirme ve Çeviri Hizmetleri Direktörü Aziz Acar tarafından karşılandı. Seslendirme yapılan programları yerinde izleyip ses sanatçılarıyla sohbet ederek aldıkları ses ders eğitiminin uygulamadaki işleyişini, yerinde izleme şansına sahip oldular. Seslendirme ve Cast Yöneticisi Zeynep Acehan ve  Azİz Acar'dan  gelecekte yapacakları dijital oyun tasarımı proğramlarının seslendirmesi konusunda söz alan öğrencilerin mutluluğuna diyecek yoktu.  NTV haber merkezi ve NTV televizyon kanalının da ziyaret edildiği etkinlik sonrası öğrenciler tekrar toplantı salonuna alınarak yaz ve kış dönemi staj programı hakkında bilgilendirildiler. Ziyaretimiz  öğrencilerimiz için NTV tarafından hazırlanan çok şık bir çanta taktimi ile sona erdi.