stf-ust-bant
Tarih: 29 Kasım 2019

Sarah Brown Maske Atölyesi ile Üniversitemizde

Performans Sanatçısı Sarah Brown, Oyunculuk Bölümü Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Senem Cevher'in katkılarıyla, Doğuş Üniversitesi Oyunculuk Bölümü öğrencilerine özel olarak düzenleyeceği “Maske Performansı Atölyesi” kapsamında,17-26 Aralık 2019  tarihleri arasında Üniversitemizde olacaktır.

Sarah Brown kimdir?

Eğitimini Yale Üniversitesinde tamamlayan Sarah Brown,  Memphis Üniversitesi’nde oyunculuk dersleri vermektedir. Ayrıca, yönetmen, oyun yazarı ve oyuncu olarak performans alanında üretim yapmaktadır. Commedia Dell Arte ve maske üzerinde dünyanın bir çok yerinde ve farklı üniversitelerde atölyeler düzenlemektedir.

Atölye Tanımı:

Maskeler, onu takanlar tarafından oluşan gizli bir yaşam gücüne sahiptirler. Çok iyi yapılmış ve taşıdığı değişim gücünü kapalı tutan, koruyan maskeleri takmak mümkün değildir. Maskeler, bizim kim olduğumuzu saklamakla birlikte, içimizden çıkan bir çok farklı karakteri de barındırırlar. Bu heyecan verici atölyede katılımcılar kontrolü bırakmayı ve maskelerin rehberliğinde gelecek yaratıcılığı ve oynamayı öğrenecekler! Profesör ve aynı zamanda uluslararası bir solo performansçı olan Sarah Brown öğrencilerine maskeleri kullanarak doğaçlama komedi, sezgisel yaratıcılık ve hikaye anlatıcığının şifrelerini öğretiyor.