Tarihi Çevrede Çağdaş Yapılaşma

Açıklama: Ders kapsamında tarihi çevrelerde tek yapı ve doku olmak üzere değişik ölçeklerde eski-yeni; geleneksel-çağdaş kavramları tartışılmıştır. Tarihi çevrelerin güncel yaşama adapte edilebilmeleri için farklı kuramsal ilkeler ve mimarlık yaklaşımları incelenmiştir. Bu bağlamda yeniden işlevlendirme, çağdaş ek ve yeni yapı tasarım yaklaşımları, dünyadan ve Türkiye’den örnekler üzerinden tartışılmıştır. Dönem sonunda her öğrenci tarihi dokuda bulunan, kültür varlığı ile direkt ya da dolaylı ilişkili bir parselde yeni bir çağdaş yapı tasarlayarak ve sunum paftası hazırlamıştır.

İşleri Sergilenen Öğrenciler: DENİZ KARABULUT, MELİHA BEYZA YEŞİL, DİDEM İÇEN, BÜŞRA MATUR, CEYDA ŞAHİN, ELİF ECEM DİLAVER, M. ENES BOZYİĞİT, FATMA İREM ÇALIŞ, MEHMET AKŞAN, SEZER YÜZÜAK, İLKER CAN ŞENSOY, GÜNSU SANİOĞLU, ŞEVVAL GEDİKLİ, AYŞEGÜL KOCAKARA