Ders Planı ve Yapısı

1.Yarıyıl Ders Planı
Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu
ASO 101 - Akademik ve Sosyal Oryantasyon 1+0+0 Zorunlu 1
GİT 205 - Kitle iletişimi ve İletişim Teorileri 3+0+0 Zorunlu 5
GMS 101 - Gıda Bilimi 3+0+0 Zorunlu 6
GMS 103 - Mutfak Sanatlarına Giriş 3+0+0 Zorunlu 5
GMS 105 - Genel İşletme 3+0+0 Zorunlu 5
İNG 203 - İngilizce Eleştirel Okuma ve Yazma 4+0+0 Zorunlu 4
TÜRK 103 - Türkçe Eleştirel Okuma ve Yazma 4+0+0 Zorunlu 4
Toplam AKTS 30
2.Yarıyıl Ders Planı
Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu
BİM 201 - Bilgisayar Teknolojileri Kullanımı 2+1+0 Zorunlu 4
GMS 102 - Gıda Mikrobiyolojisi 3+0+0 Zorunlu 4
GMS 104 - Yemek Sosyolojisi ve Antropolojisi 3+0+0 Zorunlu 4
GMS 106 - Beslenme İlkeleri 3+0+0 Zorunlu 4
GMS 108 - Yiyecek ve İçecek Hizmetleri 3+0+0 Zorunlu 4
GMS 110 - Mutfak Yönetimi ve Tasarımı 3+0+0 Zorunlu 5
SOS 102 - Sosyolojiye Giriş 3+0+0 Zorunlu 5
Toplam AKTS 30
3.Yarıyıl Ders Planı
Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu
GMS 201 - Turizm Endüstrisine Giriş 2+0+0 Zorunlu 4
GMS 203 - Gastronomi ve Mutfak Sanatlarında Araştırma Yöntemleri 2+0+0 Zorunlu 5
GMS 205 - Mutfak Teknikleri I 0+4+0 Zorunlu 6
GMS 207 - Gıda Teknolojisi I 3+0+0 Zorunlu 5
GMS 209 - Gıda Hijyeni 2+0+0 Zorunlu 4
MATE 101 - Sosyal Bilimler için Matematik 2+0+0 Zorunlu 6
Toplam AKTS 30
4.Yarıyıl Ders Planı
Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu
GMS 202 - Yiyecek ve İçecek Maliyet Kontrolü 3+0+0 Zorunlu 5
GMS 204 - Gıda Mevzuatı 3+0+0 Zorunlu 6
GMS 206 - Mutfak Teknikleri II 0+4+0 Zorunlu 6
GMS 208 - Gıda Teknolojisi II 3+0+0 Zorunlu 5
İDE 206 - Kültür Kuramı 2+0+0 Zorunlu 4
TAR 203 - Atatürk İlkeleri İnkılap Tarihi ve Modern Türkiyenin Oluşumu 4+0+0 Zorunlu 4
Toplam AKTS 30
5.Yarıyıl Ders Planı
Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu
GMS 301 - Türk Mutfak Kültürü ve Uygulamaları I 0+4+0 Zorunlu 6
GMS 303 - Unlu Mamül Üretimi 0+4+0 Zorunlu 5
GMS 305 - Gıda Katkı Maddeleri 3+0+0 Zorunlu 5
GMS 307 - Gastronomide Yönetim Sistemleri ve Standartları 2+0+0 Zorunlu 5
GMS 309 - Gastronomide Trendler 3+0+0 Zorunlu 5
SOS 231 - Modernite ve Tüketim Toplumu 2+0+0 Zorunlu 4
Toplam AKTS 30
6.Yarıyıl Ders Planı
Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu
GMS 302 - Pasta ve Tatlı Üretimi 0+4+0 Zorunlu 5
GMS 304 - Dünya Mutfakları I 0+4+0 Zorunlu 5
GMS 306 - İş Sağlığı ve Güvenliği 2+0+0 Zorunlu 4
GMS 308 - Menü Planlama ve Servis Teknikleri 3+0+0 Zorunlu 6
GMS 310 - Türk Mutfak Kültürü ve Uygulamaları II 0+4+0 Zorunlu 6
İNG 400 - İş Hayatında İngilizce 2+0+0 Zorunlu 4
Toplam AKTS 30
7.Yarıyıl Ders Planı
Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu
GMS 401 - Hizmet Pazarlaması 2+0+0 Zorunlu 5
GMS 403 - Dünya Mutfakları II 0+4+0 Zorunlu 5
GMS 405 - Yiyecek İşletmesi Tasarım Projesi 0+2+0 Zorunlu 6
GMS 407 - Tarif Geliştirme ve Sunum Teknikleri 0+4+0 Zorunlu 5
GMS 409 - İçecek Kültürü 2+0+0 Zorunlu 5
HUK 423 - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Hukuku 2+0+0 Zorunlu 4
Toplam AKTS 30
8.Yarıyıl Ders Planı
Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu
GMS 402 - Türk Mutfağında Baharat Kültürü 3+0+0 Zorunlu 6
GMS 404 - Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bitirme Çalışması 2+2+0 Zorunlu 5
İŞ 400 - Girişimcilik 2+0+0 Zorunlu 4
S48015 - Staj 0+0+0 Zorunlu 15
Toplam AKTS 30